Bruxeles avisa a España que nun pue usar la fuerza en Ceuta y Melilla

Bruxeles avisa a España que nun pue usar la fuerza en Ceuta y Melilla

Bruxeles (E.P.).-  La comisaria d'Interior, Cecilia Malmström, avisó esti llunes al Gobiernu español que nun pue usar la fuerza pa torgar a los inmigrantes irregulares cruzar les fronteres de Ceuta y Melilla y resaltó que nun va duda n'actuar si detecta incumplimientos de la llexislación de la UE.

   "Les midíes de vixilancia de les fronteres tienen qu'entregase y namás utilizar la fuerza en casu necesariu y na midida na qu'esixir el desempeñu de les funciones de los axentes, con vistes a protexer la so seguridá y les sos vides; nun tien que recurrise a la fuerza pa disuadir del encruz de fronteres sin autorizar", sorraya Malmström en respuesta a una interpelación parlamentaria del eurodiputáu de Bildu, Josu Juaristi.

   Juaristi aseguraba na so pregunta que "la situación nes valles de Ceuta y Melilla sigue agravándose" y que "amás de les espulsiones sumaries de persones que s'alcontraben en territoriu español, produxéronse decenes de firíos, hasta finaos, por cuenta de les agresiones realizaes poles fuerces de seguridá". Nesti sen, remitióse a los testimonios recoyíos pola ONG Prodein sobre los intentos de saltu del 13 y el 30 d'agostu.

   "La Comisión entamó un diálogu con España pa tratar la situación de Ceuta y Melilla, hasta no que se refier a l'aplicación de la directiva sobre la torna a les persones interceptaes al cruzar de forma irregular la frontera", esplica la responsable d'Interior na so respuesta, na qu'esclara que Bruxeles "nun ta estudiando l'envíu d'una misión d'observación a Ceuta y Melilla".

   Malmström resalta que "la vixilancia de les fronteres ha llevase a cabu sin perxuiciu de los derechos de les persones que soliciten protección internacional, sobremanera no que se refier de primeres de non devolución y al accesu efectivu al procedimientu d'asilu".

Imprimir

Dejar un comentario

captcha