Andalucía denuncia a cinco bancos por incumplir el códigu de bones práctiques hipotecaries

Andalucía denuncia a cinco bancos por incumplir el códigu de bones práctiques hipotecaries

La Conseyería de Fomentu y Vivienda de la Xunta d'Andalucía denunció ante la Fiscalía a cinco entidaes financieres por incumplimientu del Códigu de Bones Práctiques relativu a deudores hipotecarios.

   Según indicaron a Europa Press fontes de la Conseyería que dirixe Elena Cortés (IU), la denuncia, presentada'l 23 d'avientu pola Delegación Territorial de Córdoba ante la Fiscalía Provincial, reclama al Ministeriu Públicu qu'evalúe si'l tratamientu de les entidaes financieres BBK-Cajasur, Unicaja, Banco Popular, Bankia y Caixabank a deudores hipotecarios usuarios de la oficina de Córdoba del Programa Andaluz en Defensa de la Vivienda suponen un ilícitu penal.

   Les fontes apuntaron que "anque ye sobre estes cinco entidaes financieres sobre les que s'aporten casos concretos", la Conseyería "apreció un incumplimientu bien estendíu del Códigu de Bones Práctiques nel conxuntu de les entidaes".

   Según la denuncia, consultada por Europa Press, la Xunta cree que se trata de "actitúes o comportamientos per parte de determinaes entidaes bancaries que tienen que correxise al envís de reforzar el marcu de protección de los deldores hipotecarios sin recursos", polo que-y dan treslláu a la Fiscalía "por si pudiera ser constitutivo d'ilícitu penal".

   La Conseyería denuncia l'incumplimientu del Códigu de Bones Práctiques recoyíu nel Real Decretu Llei 6/2012 de 9 de marzu de Midíes Urxentes de Protección de Persones sin Recursos, y el so posterior cambiu cola Llei 1/2013, de 14 de mayu, de Midíes pa Reforzar la Protección a el Deudores Hipotecarios, Reestructuración de Deuda y Alquiler Social. Les fontes recordaron que dichu Códigu de Bones Práctiques ye d'adhesión voluntaria, pero d'obligáu cumplimientu.

   La Conseyería denuncia concretamente les siguientes práctiques, ente otres, "novaciones al amparu del Códigu de Bones Práctiques que pretenden dar tresparencia a cláusules suelu recoyíes na hipoteca oxetu de reestructuración; imposición de la obligación de tar al corriente de pagu de les cuotes hipotecaries p'acoyese al Decretu; o entamu de procedimientu d'execución hipotecaria sin dar cumplimientu al Decretu nin atender les midíes previes al mesmu recoyíes nél".

Dejar un comentario

captcha