EEUU entrega per vía aérea armes, municiones y medicamentos en Kobani

EEUU entrega per vía aérea armes, municiones y medicamentos en Kobani

Aviones estaounidenses entregaron per vía aérea armes, municiones y melecines a los combatientes curdos que lluchen contra'l grupu estremista Estáu Islámicu na población siria de Kobani, ubicada cerca de la frontera con Turquía.

   El Comandu Central d'Estaos Uníos detalló qu'aviones de tresporte C-130 llevaron a cabu "delles entregues", según recoyó la cadena de televisión británica BBC.

   Nel so comunicáu, el Comandu Central afirmó que les entregues aérees "tienen como oxetivu permitir la continuación de la resistencia ante los intentos del ISIS --Estáu Islámicu d'Iraq y el Llevante, anterior nome del Estáu Islámicu-- de tomar Kobani".

   Los habitantes de Kobani sufrieron el sábadu ún de los ataques de mayor intensidá dende qu'entamó la ofensiva yihadista, con hasta 44 proyectiles de morteru llanzaos sobre la ciudá, según l'Observatoriu Siriu pa los Derechos Humanos. Dellos proyectiles pudieron cayer en suelu turco.

   La ciudá de Kobani ta controlada poles Unidaes de Protección Popular (YPG), una milicia que se creó pa defender a la población curda de Siria de los ataques de los participantes nel conflictu.

   L'Estáu Islámicu, una organización terrorista que controla territorios n'Iraq y Siria, lleva delles selmanes sitiando la ciudá y yá realizó un bon númberu d'ataques contra los sos habitantes.

   Por cuenta de los ataques que taben sufriendo, les YPG alvirtieron va unes selmanes de que nun podríen aguantar munchu más tiempu. El presidente d'Estaos Uníos, Barack Obama, aprobó una serie d'ataques aéreos contra la milicia yihadista pa tratar de socorrer a los curdos y asina frenar la meyora del grupu.

   Pela so parte, Turquía anunció que les sos tropes tán preparaes na frontera con Kobani p'asistir a la defensa del enclave curdu. Sicasí, como miembru de la OTAN, el Gobiernu turcu pidió a los sos aliaos qu'acaben cuanto antes cola meyora del presidente siriu, Bashar al Assad, p'acabar con una guerra civil que dexó 200.000 muertos dende qu'entamó en marzu del 2011.

Dejar un comentario

captcha