Desarticulada una banda dedicada a la comercialización irregular d'animales exóticos

Desarticulada una banda dedicada a la comercialización irregular danimales exóticos

Murcia (E.P.).-La Guardia Civil de la Rexón de Murcia desenvolvió la operación 'GECKO', una investigación empobinada al esclarecimientu de la supuesta vienta irregular en Cehegín (Murcia) d'animales exóticos ensin la correspondiente documentación y condiciones necesaries pa la so tenencia.

   Na operación tamién s'investigó sobre'l comerciu d'animales catalogaos como especies exótiques invasores y saldóse cola prinda de 30 especímenes y la tramitación de múltiples denuncies a la Llei de Contrabandu y pola posesión d'animales potencialmente peligrosos.

   La operación empecipió arriendes de una investigación realizada por especialistes del Serviciu de Protección de la Natura (SEPRONA) de la Guardia Civil, desenvuelta'l pasáu mes d'abril, frutu de la que s'intervieno un exemplar de Camaleón del Yemen que fuera unviáu, per paquetería postal a un vecín d'Alicante ensin documentación dalguna y ensin les midíes sanitaries esixíes pal tresporte d'animales vivos.

   Con esta información y nel marcu del Conveniu Internacional d'Especies Amenaciaes de Fauna y Flora Montesa (CITES), empecipióse la operación 'GECKO' col envís d'alcontrar el llugar dende onde se vendíen los animales y identificar a les persones rellacionaes con esta trama, según informaron fontes de la Benemérita nun comunicáu.

   Frutu de la investigación, la Guardia Civil constató qu'esistía cierta alarma social nel conceyu de Cehegín onde, al paecer, detectárase'l movimientu d'animales exóticos como caimanes y reptiles, amás d'aves rapaces de toa mena, que yeren tresportaos davezu hasta un local, tipu cochera..

   Una vegada llograos los nicios necesarios, nos últimos díes, la Benemérita desenvolvió la fase d'esplotación de la operación 'GECKO' que remató cola entrada y el rexistru del local investigáu, onde fueron topaos un total de 30 especímenes protexíos qu'escarecíen de la preceptiva documentación CITES, polo que fueron prindaos.

   Trátase d'aves, reptiles y anfibios exóticos ente los que destaquen una Anaconda (Eunectus Notaes), Culiebra Falsa Coral (Lampropertis), Geckos Crestados (Rackodactylus Cyliatus), Sacavera Tigre (Ambistoma Tigrinum), Xaronca Pacman Albina (Ceratofirus), amás de Peñerines Americanes (Falco Sparverius) y Curuxa Común (Tyto Alba), ente otros, que, una vegada prindaos, fueron puestos a disposición de l'Alministración d'Aduanes y Impuestos Especiales de Murcia.

   Amás d'estos animales toparon un total de diez Corcuspinos Africanos (Atelerix Albiventrix), que tán incluyíos nel Catálogu Español d'especies exótiques invasores, por ser una amenaza ecolóxica pa les especies monteses autóctones, tando prohibida tanto la posesión, como'l tresporte y el comerciu de los mesmos.

   A esti respecto, la Guardia Civil recuerda que la Llei 42/2007, de 13 d'avientu, del Patrimoniu Natural y de la Biodiversidá, afitó que les alministraciones públiques competentes van prohibir la introducción d'especies, subespecies o races xeográfiques autóctones, cuando éstes seyan susceptibles de competir coles especies monteses autóctones, alteriar la so pureza xenética o los equilibrios ecolóxicos.

   La operación 'GECKO' remató, amás, cola tramitación de múltiples denuncies por infracción a la Llei de Contrabandu, pola posesión d'animales potencialmente peligrosos a los responsables del establecimientu de vienta d'animales onde amás, realizaben la cría en cautividá de les mesmes.

   Los autores d'esti tipu de fechos puen incurrir nun delitu de contrabandu o na comisión d'infracción alministrativa de contrabandu, qu'establez sanciones que van dende los 1.000 euros pa les tipificaes como leves y que podríen algamar los 50.000 euros pal casu de les mui graves.

Dejar un comentario

captcha