Pemex empecipia esportar crudu Olmeca a Europa

Pemex empecipia esportar crudu Olmeca a Europa

Esti mes, Pemex, al traviés de la so filial PMI Comerciu Internacional S.A de C.V, va empecipiar la esportación de crudu Olmeca a Europa, coles mires de diversificar y reforzar la participación del petróleu crudo mexicanu nel mercáu internacional.

Cola introducción del crudu Olmeca al mercáu européu espáñase l'arranque d'una anovada estratexa comercial diseñada p'ampliar les esportaciones de crudu mexicanu en mercaos alternativos.

Per otru llau, PMI va volver a entamar les esportaciones de petróleu na Terminal Marítima de Salina Cruz, Oaxaca. Primeramente va esportar crudu Istmu cola posibilidá de que darréu tamién s'esporte crudu Maya. Les esportaciones d'Istmu van dirixies a los mercaos de la mariña oeste d'Estaos Xuníos y l'alloñáu Oriente.

Na actualidá l'Olmeca ye'l crudu mexicanu d'esportación más llixeru, consideráu poles sos característiques como petróleu crudu d'especialidá. Desque empecipiaron les sos esportaciones en 1989, el so mercáu esclusivu foi'l sistema de refinación alcontráu na mariña estadounidense del Golfu de México, con unvios marxinales a República Dominicana.

Dejar un comentario

captcha