El gas baxa un 2,4% de magar esti miércoles

El gas baxa un 2,4% de magar esti miércoles

La Tarifa d'Últimu Recursu (TUR) de gas natural va baxar un 2,4% de magar mañana, en rexistrándose un descensu del 6,5% nel costu de la materia prima, indicaron fontes del sector a Europa Press.

   Los nuevos términos fixu y variable de la tarifa pal próximu trimestre apaecen recoyíos nuna resolución de la Dirección Xeneral de Política Enerxética y Mines publicada esti martes nel BOE.

   Conforme a esta resolución , la TUR 1, mesma d'un usuariu de gas pa cocina y agua caliente con un consumu añal inferior o igual a 5.000 kilovatio hora (kWh) al añu, va consistir nun preciu fixu de 4,36 euros al mes y unu variable de 5,3746 céntimos por quilovatiu hora (kWh).

   Tocantes a la TUR 2, pa consumos superiores a 5.000 kWh al añu, propiu d'usuarios de gas pa cocina, agua caliente y calefacción, el términu fixu va quedar en 8,84 euros, mientres que'l variable va ser de 4,6872 céntimos por kWh.

   Les fontes del sector espliquen que la baxada media del 2,4% ye frutu d'un abaratamientu nel costu de la materia primo provocáu de la mesma poles baxaes na cotización del petroleu Brent.

   Los peaxes, que recueyen el costu de les actividaes regulaes del sistema gasista, caltener nel segundu trimestre del añu, conforme a lo anunciao pol Ministeriu d'Industria.

BAXADA DEL 5,7 NEL 2015.

   Con esti abaratamientu, la TUR media encadena dos trimestres siguíos de baxaes. Nel primer trimestre, el recibu baxó'l 3,3%, polo que nel 2015 la baxada acumulada ye del 5,7%. El costu de la materia primo del gas baxó nestos dos trimestres el 15%.

   Les baxaes nel arranque d'esti añu prodúcense dempués de que nel exerciciu 2014, nel que s'aprobó la reforma gasista, la TUR de gas nun sufriera cambios.

Dejar un comentario

captcha